GHIDUL NOSTRU PENTRU PROIECTAREA PUBLICITĂȚII EXTERIOARE

Crearea unui design eficient pentru o reclamă în aer liber poate fi descurajantă. Din fericire, există câteva criterii simple de proiectare după care trăiesc agenții de marketing OOH. Am creat un ghid ușor de citit pe care să-l utilizați atunci când proiectați sau evaluați reclama dvs. OOH.


Acum, trebuie să vă gândiți: nu există nicio modalitate de a acoperi totul despre designul OOH într-o singură postare de blog. Și ai dreptate. Cu toate acestea, aceasta este o resursă excelentă care poate fi folosită în toate etapele procesului de proiectare, de la creare până la evaluare.

IDEEA MAREA
Înainte de a veni cu un design uimitor, întreabă-te: Care este mesajul? Cu ce ​​încerc să-mi fac spectatorul să plece? Poate fi dificil să sintetizați un produs sau o marcă într-o singură imagine sau expresie, dar publicul OOH este de obicei mobil. Mobilitatea limitează timpul potențial de vizualizare a unui mesaj OOH la doar câteva secunde, astfel încât mesajul și imaginile trebuie să fie succinte și la obiect.
CÂND PROIECȚI UN ANUNȚ OOH, MAI MULT ESTE MAI MULT. CELE MAI EFICIENTE DESIGNĂRI SE CONCENTAZĂ PE O SINGURĂ IDEE SAU CONCEPTE. OOH, PUBLICITATEA TREBUIE SĂ FIE O explozie vizuală de informații esențiale.


Există multe rute pe care le puteți lua cu mesajele dvs. Umorul, de exemplu, este un instrument incredibil de puternic la dispoziția dumneavoastră. Expresiile amuzante sau referințele la cultura pop pot ajuta spectatorii să-și amintească anunțul pentru perioade mai lungi de timp. Alte opțiuni populare sunt surpriza și intriga. Surpriza poate fi creată folosind elemente de design neașteptate sau neobișnuite, lăsând privitorului un răspuns emoțional puternic. Intriga va prezenta adesea o relație puzzle-și-soluție care necesită concentrare mentală. Prin crearea acestui mic puzzle pentru spectator, îi puteți lăsa să se gândească la anunțul dvs., iar găsirea soluției este incredibil de satisfăcătoare.

CULOARE ȘI LIZIBILITATE
Reclamele OOH trebuie să capteze atenția spectatorului și, odată ce acesta caută, trebuie să vă asigurați că vă poate citi mesajul clar. Utilizarea culorii joacă un rol important în determinarea eficacității unei reclame. Culoarea și lizibilitatea pot părea plictisitoare, dar acestea pot fi de fapt cele mai importante aspecte ale designului OOH.
În termeni de bază, veți dori să vă asigurați că există suficient contrast între culorile pe care le alegeți. Nu ați dori ca atât textul, cât și fundalul să aibă nuanțe similare de albastru. Mai degrabă, textul alb pe fundal negru ar oferi un contrast mult mai bun, permițând privitorului să scaneze rapid textul pentru a citi mesajul.
Cu toate acestea, alb pe negru nu este întotdeauna intrigant și ar putea să nu fie suficient pentru a atrage atenția spectatorului. Iată unde poți fi creativ cu alegerile tale de culoare. Folosiți culori legate de marca dvs. sau încercați alte culori care ar putea fi bune pentru a atrage atenția cuiva. Unele steaguri au un contrast mare de culoare. Roșu, alb și albastru, de exemplu, asigură un contrast și o lizibilitate deosebite.

Un alt aspect care afectează în mod direct lizibilitatea este caracterul și kerningul. Font este stilul de litere, numit de obicei font, în timp ce kerning este spațiul dintre caractere. Multe elemente pot face tiparele dificil de citit, inclusiv dimensiunea și complexitatea. Regulile referitoare la tipare sunt simple: utilizați fonturi mari și lizibile și alegeți fonturi care sunt ușor de citit la distanțe mari. Și cu kerning, asigurați-vă că există suficient spațiu între litere.
SCURT SI RAPID
Să încheiem cu câteva sfaturi rapide dintr-un studiu revoluționar realizat de Sensory Logic. Pe baza rezultatelor raportului, iată câteva recomandări atunci când încercați să creați modele OOH puternice:
• Bazați-vă pe imagini peste cuvinte
• Relaționați mesajele cu idei familiare și concepte ușor de înțeles
• Folosiți elemente jucăușe, pline de viață
• Atrageți pe elemente universale ale vieții, cum ar fi casa și familia
• Oferă confort
• Evitați intimidarea spectatorilor
• Subliniați mărcile ca „eroi sau ajutoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.