CUM SE COMPARĂ OOH CU ALTE TIPURI DE RECLAME?

Majoritatea reclamelor pot fi împărțite în aceste tipuri de media: OOH, TV, radio, tipărit și online. Pe măsură ce citiți lista scurtă, puteți începe imediat să vedeți unele diferențe mari. Nu puteți afișa videoclipuri dacă faceți publicitate în tipărit sau radio. Pe de altă parte, anunțurile statice în tipărire sau OOH pot fi văzute de mai multe ori și pentru perioade mai lungi de timp. Atunci când alegeți ce mediu să utilizați, este important să cunoașteți punctele forte și punctele slabe ale fiecărui mediu.
OOH
Pentru a compara alte media cu OOH, să vorbim despre OOH și despre beneficiile sale. Pentru început, OOH este cel mai rentabil mediu de publicitate. Un studiu realizat de Scarborough SUA a constatat că reclamele OOH ajung la 96% dintre americani, mai mult decât orice alt mediu, și are sens; OOH este excelent pentru a viza publicul în funcție de locație sau demografie. Iar formatul ajunge la public atunci când sunt în afara casei și este cel mai probabil să ia decizii de cumpărare.

Reclamele OOH nu sunt, de asemenea, intruzive – o reclamă la televizor vă întrerupe imediat plăcerea, dar să vedeți un Transit Wrap în drum spre serviciu este o experiență fără probleme. Includerea reclamelor OOH într-o campanie strategică va ajuta la lărgirea acoperirii oricărui efort de marketing, mai ales atunci când este vorba de un public țintă mai tânăr, care poate fi dificil de atins prin TV sau presa scrisă.
Publicitatea la televizor este, în general, împărțită între televiziunea obișnuită și televiziunea prin cablu, deși ambele sunt foarte asemănătoare. Publicitatea prin TV este folosită pentru a ajunge la un public foarte larg, de obicei într-o zonă geografică largă. Reclamele TV se bazează și pe stimuli vizuali și auditivi, care pot ajuta la surprinderea esenței unui produs sau a unei mărci.
Din păcate, tehnologia recentă precum DVR sau Netflix oferă oamenilor posibilitatea de a ocoli cu totul experiența publicitară. Acest lucru, împreună cu costurile CPM ridicate și provocările în direcționarea hiper-locală, îi face pe agenții de publicitate nevoia de a combina alte medii în strategia lor de marketing.
Prin includerea OOH în strategia de marketing, agenții de publicitate pot consolida conceptele de branding sau de produs atunci când spectatorii își desfășoară activitățile zilnice. Această întărire poate fi, de asemenea, bazată pe criterii geografice; un anunț pentru pantofi afișat la televizor poate avea omologul său OOH în spaniolă dacă se află în Plzeň. În plus, campaniile OOH costă mai puțin, ceea ce poate face o campanie mai eficientă prin scăderea timpului TV necesar.
RADIO
S-ar putea să fii surprins să afli că numărul de persoane care ascultă radioul în un sfert de oră mediu a crescut în ultimul deceniu, ceea ce se datorează în mare măsură navetei. Cu radioul prin satelit și posturile online care se bazează pe streaming, reclamele pot avea un impact unic, deoarece sunt adaptate pentru a se potrivi profilului ascultătorului.
Cu toate acestea, ascultarea radioului este incredibil de fragmentată și necesită un angajament „profund” – adică agenții de publicitate trebuie să creeze diferite formate de anunțuri și să câștige timp în multe posturi pentru ca campania să aibă un efect real. În același timp, reclamele radio nu au componenta vizuală și sunt mai ales utile în perioadele de vârf de navetă.


Radioul și OOH merg bine împreună, deoarece oferă un echilibru între vedere și sunet. De asemenea, reclamele radio sunt susceptibile de navigare pe canal; în timp ce OOH este singurul tip de publicitate pe care nu o poți opri niciodată.

IMPRIMARE
Cele mai comune forme de publicitate tipărită sunt ziarele și reviste. Ambele sunt tipuri de nișă de media – anumiți oameni citesc Good Housekeeping și, prin urmare, este mai ușor să preziceți ce tip de public puteți obține de la o anumită publicație. În timp ce reclamele în reviste tind să fie de calitate superioară și pot ajunge la audiențe similare din întreaga țară, ziarele oferă un spațiu publicitar bazat pe locație, cu un accent pe context.
Presa scrisă a înregistrat o scădere a numărului de cititori (cel mai comun ziarelor), ceea ce o face mai puțin eficientă în sine. De asemenea, revistele și ziarele au o perioadă de valabilitate scurtă și, de obicei, nu există date despre probleme specifice. Unele studii de reamintire a reclamelor arată că mai puțin de 50% dintre anunțurile din ziare lasă impresii de durată.
Combinarea materialelor tipărite cu OOH poate ajuta la personalizarea experienței publicitare pentru spectator, în special pentru anunțurile în ziare. OOH poate combate, de asemenea, termenul scurt de valabilitate al unui anunț tipărit, fiind afișat 24/7. Deși ratele de citire sunt în scădere pentru presa scrisă, OOH oferă o prezență inevitabilă a mărcii care poate întări mesajele exprimate într-o campanie în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.